اصول نورپردازی برای خانه

اغلب ما هنگام طراحی و چیدمان خانه به نورپردازی توجه چندانی نداریم و وقت زیادی به آن اختصاص نمی‌دهیم، اما نورپردازی نکته مهمی است که اگر اصولی انجام شود به ارتقای کیفیت چیدمان کمک می‌کند، درغیر این صورت، باعث افت دکور و دلزدگی می‌شود. اگر انتخاب صحیحی در نورپردازی داشته باشید، شاهد تغییرات شگرفی در محیط خانه خود خواهید بود. نورپردازی نه تنها با خود زیبایی به همراه دارد، بلکه امنیت خانه ها را نیز ارتقا می بخشد.

اتاق خواب کجا باشد؟
مهم‌ترین نکته این است که در خانه‌های چند خوابه، کدام اتاق خواب را به عنوان اتاق خواب اصلی انتخاب کنید. در چنین شرایطی باید ویژگی‌های هر اتاق را بدانید:

اتاق‌های رو به شمال معمولا سرد هستند، نور زننده‌ای دارند و خورشید مستقیم به آنها نمی‌تابد. در این اتاق رنگ‌ها در نور بسیار خوب دیده می‌شوند و فضای دکوراسیونی خوبی دارید.

اتاق‌های رو به شرق صبح زود با طلوع خورشید روشن می‌شوند بنابراین خوابتان در این اتاق‌ها کمتر خواهد بود. هرچند که بعد از طلوع تا ساعت‌ها اتاق تاریک است. اگر شب کار هستید و صبح‌ها بعد از طلوع آفتاب به خانه بر می‌گردید، این اتاق‌ها برای استراحتتان مفیدند.

اتاق‌های رو به جنوب در تمام روز نور و گرمای خورشید را دارند و خیلی برای خواب مناسب نیستند. می‌توانید این اتاق‌ها را به اتاق کار تبدیل کنید یا اگر قصد تغییر نقشه را دارید، آشپزخانه یا نشیمن‌تان را در این بخش قرار دهید.

ویژگی اتاق‌های رو به غرب این است که در گرم‌ترین ساعات روز، نور خورشید به این اتاق‌ها می‌تابد و زمانی که نور شدید است، چشم را آزار می‌دهد. بعدازظهرها در این اتاق‌ها سایه می‌افتد و نور خورشید، ملایم‌تر می‌شود. بنابراین اتاق‌های غربی برای خواب بعد از ظهر مناسب نیستند و در تابستان‌ها هم بهتر است در چنین اتاقی نخوابید.

بهتر است تاریک‌ترین اتاق خانه را برای خواب انتخاب کنید و روشنایی آن را با چراغ مطالعه، چراغ سقفی یا چراغ دیواری تامین کنید. این نورها فضا را روشن می‌کنند اما مزاحم مطالعه یا تلویزیون دیدن شما نمی‌شوند و چشم‌تان را آزار نمی‌دهند. استفاده از چراغ‌های دیمر دار هم این امکان را به شما می‌دهد که در ساعات مختلف روز نور اتاق خواب را تنظیم کنید. چراغ‌های دارای نور رنگی برای اتاق خواب مناسب نیستند چون هر کدام از رنگ‌ها به نوعی بر خلق و خوی شما تاثیر می‌گذارند. آبی شما را خونسرد و آرام می‌کند، قرمز عصبی می‌کند، بنفش افسرده می‌کند و در کل انرژی‌ای که باید از نور طبیعی بگیرید، از دست خواهید داد.

اگر میز آرایش شما در اتاق خوابتان قرار دارد، بهتر است چند لامپ دیوارکوب در اطراف آینه قرار دهید تا نوری بدون سایه برای آرایش داشته باشید.

انتخاب پذیرایی پر نور
در اتاق پذیرایی یا نشیمن زمان زیادتری را صرف می‌کنیم و این زمان بیشتر مخصوص معاشرت، آرامش، تعامل و لذت‌های اجتماعی است. پس نور نباید تند و آزار دهنده باشد. نور این اتاق‌ها باید ترکیبی از آفتابی و مهتابی باشد که البته درصد بیشتر آفتابی به گرمای محیط کمک می‌کند و لوازم خانه را زیباتر و مجلل‌تر نشان می‌دهد. نور کاملا قرمز و آفتابی باعث بی تابی و عصبانیت شما و مهمانانتان می‌شود و آنها را معذب می‌کند. نور کاملا مهتابی و سفید هم همه را از خانه شما فراری خواهد داد چون احساس می‌کنند در خانه شما همه چیز تنگ و تاریک و سرد است و باید سریعتر از فضا دور شوند.

نورپردازی نشیمن و پذیرایی را با چراغ‌های دیواری که بالای تابلوها نصب کرده‌اید و آباژورهایی که در نقاط اصلی اتاق می‌گذارید، زیباتر کنید. اشیایی را که دوست دارید بیشتر به چشم بیایند، با نور بیشتری در خانه مشخص کنید.

نورپردازی در آشپزخانه
در آشپزخانه نور باید کافی باشد تا بتوانید به‌راحتی آشپزی کنید. در جایی که نور بیشتری برای آشپزی نیاز دارید مثل روی گاز، روی میز یا کانتر آشپزخانه از چراغ‌های پرنور که دارای نور نقطه‌ای هستند استفاده کنید. مثل‌هالوژن‌ها. استفاده از نورهای رنگی در آشپزخانه ایرادی ندارد بخصوص اگر قرار است به صورت نقطه‌ای و تزئینی استفاده شوند. بوفه شیشه‌ای آشپزخانه را هم می‌توانید با نورپردازی اختصاصی و قرار دادن‌هالوژن در آن، بیشتر در مرکز دید قرار دهید.

اگر در آشپزخانه غذا نمی‌خورید، میز ناهارخوری خود را تا حد امکان در جایی بگذارید که نور از بالا روی میز بتابد. در این صورت غذاها بهتر دیده می‌شوند و زحمتی که برای طبخ آن کشیده اید، بیشتر به چشم می‌آید. این نور را با یک لوستر می‌توانید تامین کنید اما اگر استفاده از لوستر ممکن نبود، با یک آباژور بلند که تنه آن روی میز ناهار خوری خم می‌شود، می‌توانید نور بیشتری به میز بدهید. میز غذاخوری بهتر است در پرنورترین بخش خانه و نزدیک به آشپزخانه باشد.

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.