چند توصیه درباره انواع کرم‌های ضد آفتاب

استفاده زیاد از کرم ضدآفتاب هیچ مانعى ندارد، اما سخت ترین قسمت، انتخاب یک کرم مناسب با نوع پوست شما است. حتى اگر داراى پوست تیره و برنزه اى هستید، باز هم باید از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

مواد تشکیل دهنده یک کرم ضد آفتاب:
Avobenzone (اوربنزون) که به اسم پارسول نیز شناخته مى شود و از بدن در مقابل اشعه هاى UVA و UVB محافظت مى کند.

محافظت در برابر طیف هاى وسیع مرئى در طبیعت:
این خاصیت کرم ضد آفتاب نیز از پوست در برابر اشعه هاى فرابنفش A و B محافظت مى کند. اشعه هاى فرابنفش A باعث چروکهاى زودرس ونهایتاً ایجاد سرطان پوست مى شود. اشعه هاى UVB نیز باعث سوختگى و به وجود آمدن سرطان پوست ناشى از سلولهاى زیرپوستى و سرطان پوست ناشى از سلولهاى فنسى و پولک دار مى شود. کارشناسان استفاده از کرم ضد آفتاب را براى محافظت برابر هر دو نوع اشعه هاى رادیویى فرابنفش توصیه مى کنند.

انواع ضد آفتاب
به صور کلی، دو نوع ضد آفتاب وجود دارد: ضد آفتاب های فیزیکی و ضد آفتاب های شیمیایی. در ساختمان ضد آفتاب های شیمیایی، از موادی مانندABA P، سالیسیلات ها و سینامات ها استفاده می شود که جلوی اشعه UVB را می گیرند و بنزوفنون ها و دی بنزوئیل متان ها که جلوی اشعه UVA را می گیرند.
البته گاهی پیش می آید که افراد به یکی از این مواد حساسیت دارند و استفاده از این مواد موجب قرمزی و خارش پوست صورت آن ها می شود. در ساختمان ضد آفتاب های فیزیکی، از موادی مانند اکسید روی و دی اکسی تیتانیوم استفاده می شود که احتمال حساسیت به آن ها بسیار اندک است. توصیه ما این است که برای کودکان و نیز در افراد مبتلا به بیماری های پوستی خاص که پوست آن ها تحریک پذیر است، از ضد آفتاب های فیزیکی استفاده شود.

چند توصیه
به چند نکته بر روی برچسب ضد آفتاب دقت کنید: شماره SPF آن باید حداقل ۱۵ یا بالاتر باشد. مقاوم و یا عایق در برابر آب باشد. ضد تعریق و شست شو باشد. جلوی اشعه های UVA وUVB را بگیرد. تاریخ مصرف آن نگذشته باشد. ساخت یک شرکت معتبر باشد و تقلبی نباشد.
توصیه می کنیم انتخاب ضد آفتاب مناسب برای پوست خود را به یک متخصص پوست واگذار کنید چون هر نوع ضد آفتابی برای هر پوستی مناسب نیست. به عنوان مثال، برای پوست های مستعد به آکنه (جوش غرور جوانی) و چرب، باید از ضد آفتاب هایی استفاده کرد که حداقل چربی را داشته باشند یا به اصطلاح OIL FREE باشند.
کیفیت برخی محصولات خارجی بسیار خوب است (البته نه همه آنها) و البته قیمت بالایی هم دارند، با توجه به اینکه ضد آفتاب را باید به طور مداوم استفاده کرد و… با توجه به اینکه شرکت های مختلفی در کشورمان ضد آفتاب های متنوع و بعضا با کیفیت های قابل مقایسه با انواع خارجی تولید کرده اند برای اکثر خانواده ها استفاده از ضد آفتاب های ایرانی تایید شده توسط متخصصان پوست اقدامی مقرون به صرفه و مناسب است.

طبیعت پوست
تجربه خود شما در انتخاب ضد آفتاب هم بسیار مهم است. ضد آفتابی که مثلا برای دوست شما بسیار مناسب است می تواند برای شما مضر باشد. ممکن است شما یک ضد آفتاب خوب و با قیمت بالا تهیه کنید اما هنگام استفاده احساس راحتی نکنید مثلا احساس گرمی و خفکی داشته باشید یا به آن حساسیت داشته باشید و پوستتان قرمز شود یا خارش پیدا کند. از همه مهم تر اینکه ممکن است صورت شما هنگام مصرف آن جوش بزند. همه اینها، علل خوبی برای عوض کردن ضد آفتاب است. آنقدر تجربه کنید تا نوع مناسب را برای پوست خود بیابید.

سن
استفاده از ضد آفتاب در دوران کودکی حتی مهم تر از جوانی است بنابراین کودکانتان را به مصرف آن عادت دهید. هر روز باید از ضد آفتاب استفاده کنید و حتی در فصل زمستان و در هوای ابری نیز آن را ترک نکنید در صورتی که در فصل زمستان یا در هوای ابری هستید و کارتان در خانه و محلی است که نور مستقیم آفتاب وجود ندارد، مصرف یک بار در روز ضد آفتاب کافی است اما در صورتی که در بیرون خانه و در هوای آفتابی قرار دارید هر ۳ تا ۴ ساعت ضد آفتاب مصرف کنید. در مصرف ضد آفتاب صرفه جویی نکنید.

طریقه مصرف
به دلیل گرانی قیمت، بعضی از مصرف کنندگان فقط پوست خود را کمی چرب می کنند که این کافی نیست برای صورت باید حدود نصف قاشق چای خوری معادل یک بند انگشت ضد آفتاب استفاده کرد. ضد آفتاب فقط مخصوص صورت نیست و باید به هر قسمت از پوست که روباز باشد مانند گردن، گوش ها و پشت دست ها مالیده شود. ضد آفتاب را مستقیما روی پوست بمالید و کرم دیگری مثل لوازم آرایش را زیر آن مصرف نکنید. ابتدا صبر کنید تا ضد آفتاب کاملا روی پوست جا افتاده و خشک شود و سپس کرم آرایش روی آن بمالید یا لباس بپوشید. توصیه می شود ضد آفتاب حداقل ۱۵ تا ۳۰ دقیقه قبل از بیرون آمدن از خانه و تماس با آفتاب مصرف شود.
بهتر است ضد آفتاب نزدیک چشم مالیده نشود به ویژه اگر ورزش یا فعالیت زیادی می کنید زیرا مواد شیمیایی ضد آفتاب می توانند موجب تحریک چشم شود برای محافظت از پوست دور چشم خود چشم (برای پیش گیری از آب مروارید) بهترین راه استفاده از عینک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش (V U) است.

نکته آخر
نکته آخر و مهم تر از همه آن که مصرف ضد آفتاب به این معنی نیست که می توانید بدون هیچ اشکالی مقابل آفتاب بروید. چنین فکری باعث می شود که ضرر ضد آفتاب بیش از نفع آن شود بنابراین باید ضمن استفاده مرتب از ضد آفتاب، از نور مستقیم آفتاب نیز دور بود و سایر روش های مقابله با آفتاب مانند لباس پوشیدن و استفاده از کلاه و سایه بان و غیره را نیز فراموش نکرد. البته اثرات مفید نور آفتاب برای ساختن ویتامین D نیز نباید دور از نظر بماند اما لازم به ذکر است که مقدار ویتامین D لازم با رژیم غذایی مناسب قابل دستیابی است و اگر از رژیم غذایی مناسب استفاده شود کمبود آن مشخص نخواهد شد.

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.