تلسکوپ فضایی هابل لحظه مرگ یک ستاره را ثبت کرد

تلسکوپ فضایی هابل در مأموریت خود برای تصویربرداری از آسمان، موفق به ثبت تصویری از مرحله نمایشی طول عمر یک ستاره در حال مرگ در زمان پایان سوخت اتمی آن پرداخته که به انتشار پرتوهای سوسوی نور می‌پردازد.

به گزارش ایسنا، این تصویر به نمایش این مرحله موسوم به سحابی گازی در سحابی «تخم‌مرغ» پرداخته که اولین سحابی گازی کشف شده در کمتر از ۴۰ سال اخیر محسوب می‌شود.

به اذعان دانشمندان، جنبه‌های زیادی از این پدیده به صورت رازآمیز باقی مانده است.

به گفته ناسا و سازمان فضایی اروپا (اسا)، باقیمانده داغ این ستاره پیر در مرکز سحابی در طول چند هزار سال باعث داغ شدن آن، تحریک گاز و درخشش این جرم شده است.

در مرکز این تصویر، ستاره مرکزی این سحابی قرار گرفته که در یک ابر غلیظ غبار پنهان شده است. چهار پرتو نور از میان سحابی مانند نورافکن به بیرون تابیده و تصور می‌شود که گودالهای حلقه مانند در پیله ضخیم غبار که توسط نورهای ستاره شکل‌ گرفته‌اند، باعث عبور این پرتوها از میان این ابر مات می‌شوند.

به گفته محققان این سحابی از ساختار لایه‌ای پیاز مانند برخوردار است که در اثر انفجار مواد از ستاره در حال مرگ در هر چند صد سال ایجاد شده‌اند.

به گفته این سازمانهای فضایی، از آنجایی که این سحابی گازی از طول عمر کوتاهی برخوردار بوده، تنها تعداد کمی از آنها در یک زمان وجود خواهند داشت. همچنین، این اجسام بسیار کم‌سو بوده و به تلسکوپ‌های قوی برای رصد نیاز دارند.

اندازه این سحابی هنوز مشخص نشده و دانشمندان تاکنون تنها توانسته‌اند فاصله تخمینی آن را تا زمین که ۳۰۰۰ سال نوری بوده، تعیین کنند.

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.