تغییرات مو در دهه‌های مختلف زندگی

مو مانند بقیه اعضای بدن با افزایش سن ظاهر متفاوتی پیدا می کند.

در دوران کودکی:
در این دوران بیشتر از هر زمان دیگر به علت زیادبودن تارهای مو ظاهر پرپشت، براق و زنده ای دارد. به نوشته سایت «prevention»، در این دوره از زندگی غدد چربی باعث براقی مو می شود و رنگ دانه های آن شروع به تیره شدن می کند، موها ظاهری درخشان و زنده دارد و در این سن نیازی به استفاده از رنگ های شیمیایی یا وسایل حرارتی برای شکل دادن مو که باعث زبری خشکی و کدری آن می شود، نیست.

در نوجوانی و دهه ۲۰ زندگی:
کم کم حالت مو تغییر پیدا می کند و رشد آن کمی کندتر می شود به مرور زمان رنگ مو تیره تر می شود و عملکرد غدد چربی آن بیشتر می شود در این سنین، برخی افراد شروع به استفاده از رنگ و وسایل مخصوص مو می کنند. این کار می تواند باعث آسیب دیدن موها شود.

دهه ۳۰، ۴۰ و ۵۰ :
با رسیدن به دهه ۳۰، موها وضعیت ثابتی پیدا می کند. موها به تیره ترین رنگ رسیده است و در بعضی افراد شروع به سفیدشدن می کند.البته عوامل ژنتیکی نقش مهمی در سفیدشدن مو ایفا می کند. اگر والدین شما در دهه ۲۰ موهایشان سفید شده است.احتمال دارد در اوایل ۳۵سالگی با موهای سفید روبه رو شوید. هرچند که اغلب در دهه ۳۰ و ۴۰ است که موها شروع به سفیدشدن می کند. سفیدشدن مو به این معنی نیست که مو سالم نیست بلکه کورتکس مو فاقد رنگ دانه است.

یائسگی:
در این دوران که بین اواخر دهه ۴۰ و اواسط دهه ۵۰ است تخمدان تولید استروژن را متوقف می کند. استروژن از ریزش مو جلوگیری می کند و بدون آن موها ظاهر کم پشت پیدا می کند.

دهه ۶۰ به بعد:
تولید چربی به طور چشمگیری کند می شود و موها خشک تر و کم پشت تر می شود. اگر به خالی شدن موهای سرمستعد هستید، در این دوران خودش را نشان می دهد.با بالارفتن سن، مو زمان کمتری در حالت رشد و اغلب در مرحله انتقال و استراحت است.با گذر از این دهه منتظر کاهش تدریجی تولید چربی و افزایش تدریجی سفیدی و کم پشتی مو باشید.

منبع: روزنامه خراسان

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.