عوامل ایجاد حسادت در فرزندان

تفاوت گذاشتن والدین بین فرزندان باعث ایجاد حس حقارت در یکی و حس خود بزرگ بینی در فرزند دیگر می‌شود که می‌تواند سبب بروز حسادت شود.

حسادت نوعی ناراحتی از شخصی است که دارای امتیازات و موفقیت‌های بیشتری نسبت به طرف مقابل خود است و این احساس می‌تواند در بین فرزندان یک خانواده به طور معمول دیده شود. به عبارتی دیگر زمانی که حضور فرزندی دیگر در خانواده سبب کم شدن توجه به فرزند بزرگتر و یا کوچکتر شود و فرزندان به مقایسه یکدیگر بپردازند، این احساس حسادت می‌تواند بروز کند.

والدین باید برای جلوگیری از چنین احساسی در کودک، مراقب رفتار خود باشند به گونه‌ای ‌که به تصدیق حس کودکان پرداخته و به جای تحقیر کردن آنها، سعی کنند آنها را حمایت و تقویت کنند چرا که برخورد تحقیر آمیز با احساس کودک می‌تواند زمینه حسادت را در او ایجاد کند.

در جهت فرمانبردار بودن کودک، تشویق یا مقایسه کردن کاری نادرست بوده و چنین برخوردهایی احساس تنفر و حسادت را در فرزندان به خصوص فرزندان کوچکتر تقویت می‌کند.

والدین باید به فرزند خود کمک کنند تا نقاط قوت خود را بشناسد. همچنین به وی کمک کنند تا بدون مقایسه خود با دیگران توانایی‌های خود را به کار گیرد.

هرگونه شرایطی که این احساس را در کودکی ایجاد کند که نسبت به توانایی‌های خود دچار خود کم بینی شود و دیگران را دارای توانایی‌های بالاتر از خود بداند، می‌تواند عاملی برای بروز احساس حسادت در کودکان و در کنار آن رفتارهای پرخاشگرانه، لجبازی و عدم فرمانبرداری از والدین را ایجاد کند.

منبع: هفته نامه سلامت

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.