کارگردانانی که از تلویزیون رفتند

تلویزیون در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ کارگردانان خلاقی را جذب کرده بود که سریال‌هایشان خاطرات زیادی را برای مخاطبان به همراه داشت. تلویزیون در دو دهه ۷۰ و ۸۰ که دوران طلایی سریال سازی بودند، توانست به نحوی عمل کند که امروز هم با وجود ۱۶ شبکه، هنوز از اندوخته آن روزها استفاده می‌کند.

اوایل دهه ۷۰، مهران مدیری با مجموعه «ساعت خوش» تیم طنزی را به تلویزیون آورد که بعدها هر کدام از این بازیگران برای خودشان یک فیلمساز شدند. آن روزها کمتر کسی فکر می کرد که رضا عطاران یکی از بهترین های تلویزیون شود و سریال سازی را در بهترین شکل، تجربه کند. اما او بعد از ساخت چند سریال مناسبتی، ترجیح داد انرژی خود را چه در زمینه بازیگری و چه ایده کارگردانی در سینما صرف کند.

مهران مدیری هم که پای ثابت کارگردانی در تلویزیونی بود، بعد از ساخت «مرد دو هزار چهره ۲» ترجیح داد به همان راهی برود که عطاران رفته، اما او این بار برای کارگردانی به سراغ سینما نرفت و وقت خود را برای ساخت یک سریال در شبکه نمایش خانگی گذاشت. اگرچه «قهوه تلخ» هم گرفتار حواشی زیادی شد. این تمام ماجرا نیست. چنین اتفاقی برای کارگردان های دیگر هم پیش آمده است.

کارگردان هایی که شروع کارشان با تلویزیون بود اما رفته رفته، سینما را برای ادامه راهشان انتخاب کردند. اصغر فرهادی که با «داستان یک شهر» یکی از بهترین ملودرام‌های اجتماعی را برای تلویزیون ساخت اما به سرعت جذب سینما شد و در آن عرصه هم موفقیت‌های در خور شانی به دست آورد. اما در این میان تعدادی از کارگردانان خوش ذوق، از سینما به تلویزیون جذب شدند و تمایل داشتند، مخاطبان بیشتری را تجربه کنند. در این طیف از کارگردانان به نامی چون کمال تبریزی بر می خوریم که با سریال به یاد ماندنی « دوران سرکشی» فصل تازه‌ای را در سریال‌های اجتماعی باز کرد. برخی از کارگردانان این طیف (که از سینما به تلویزون آمدند) بعد از مدت کوتاهی، در کارشان با تلویزیون وقفه افتاد و برخی هم پس از مدت ها دوری از تلویزیون این روز ها مشغول تولید سریال هستند.

منبع: روزنامه مردمسالاری

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.